مقصر تصادف با عابر پیاده

 1- بارها می خواستم در مورد اینکه در تصادف های رانندگی بر اساس چه معیاری می توان فهمید مقصر کیست صحبت کنم ؟ دلیل اینکه چنین کاری را تا به حال انجام نداده ام این است که به نظر می رسید با موضوعات بیمه ای و قوانین کار مرتبط نیست و طبیعتا نباید در سایت در مورد آن بنویسم . البته اکنون به این نتیجه رسیده ام که در این مورد نیز به مرور زمان صحبت کنم و علت اصلی تغییر نظرم ، سوالاتی است که در این زمینه پرسیده می شود و اینکه به هر حال مقصر تصادف و هزینه تصادف موضوعی است که ارتباطی مستیقیم با بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه دارد . پس این مقاله را مطالعه نمایید و احتمالا این مقاله سرآغازی برای نوشتن در زمینه تصادف و مقصرین احتمالی و نحوه برخورد بیمه ها با آن است . پس با ما همراه باشید !


2- یکسری موارد را می توان به صورت تلگرافی بیان کرد که مقصر تصادفات مشخص است و البته معمولا شما هستید ! این موراد به شرح زیر است :

  • اگر از پشت به خودرویی برخورد کنید مقصرید ! البته به نظر من این مورد همه جا نمی تواند صحیح باشد و مثلا اگر در لاین پرسرعت اتوبان کسی پا روی ترمز بگذارد و خودروی پشت سر وی ، با وی تصادف کند مقصر به نظر من خودروی اول است (موردی که برای خود من پیش آمد !) . با این حال قانون همین است و معمولا بر همین اساس قضاوت می شود . 
  • اگر خودرویی که در جلوی شما قرار دارد در حالت ایست کامل است و پس از برخورد با خودروی شما به خودرویی جلویی خود بخورد ، آسیب وارده به خودروی دوم را نیز شما باید جبران نمائید . 
  • اگر در حالت دنده عقب با خودرویی تصادف کنید قطعا مقصرید .
  • در تصادف بین وسیله نقلیه متحرک و وسیله نقلیه ثابت ، همیشه مقصر وسیله نقلیه ثابت است حتی اگر وسیله نقلیه ثابت به صورت نامناسبی پارک شده باشد و یا اینکه خلاف جهت پارک شده باشد .

3- اگر کسی بدون داشتن گواهینامه رانندگی تصادف نماید لزوما مقصر نیست ! این اشتباهی است که معمولا رخ می دهد و خیلی ها فکر می کنند چون بدون گواهینامه تصادف کرده اند در هر صورت مقصرند در صورتیکه اینگونه نیست ! البته چه مقصر باشند و چه مقصر نباشند در هر صورت به علت رانندگی بدون گواهینامه قطعا جریمه های مربوطه به آنها تعلق خواهد گرفت . جریمه هایی که در بعضی موارد بسیار شدید است ! آن چیزی که در تعیین مقصر تصادف اهمیت دارد وجود رابطه مستقیم بین وقوع حادثه و خطای راننده است به گونه ایکه اگر این علت وجود نداشت تصادف نیز رخ نمی داد ! بنابراین اگر شخصی در تصادف رانندگی گواینامه نداشته باشد اگر علت وقوع تصادف بی احتیاطی یا بی مبالاتی طرف مقابل باشد مقصر شناخته نمی شود ! اما اگر فرد بدون گواهینامه رانندگی ، مقصر تصادف باشد قطعا جریمه وی تشدید می شود و در صورتیکه تصادف منجر به نقص عضو یا خدای ناکرده مرگ شود می توان وی را به مدت 1 تا 5 سال از رانندگی محروم کرد و حتی می توان حکم زندان داد !


4- در تصادف خودرو و عابر پیاده همواره راننده خودرو مقصر نیست و در بعضی مواقع عابر پیاده مقصر است ؟! اگر عابری از معبر غیر مجاز عبور کند افسران راهنمایی و رانندگی سهمی از درصد تصادف را برای عابر پیاده در نظر می گیرند و در نتیجه متناسب با این درصد از میزان دیه و یا ارشی که به وی تعلق می گیرد کم می شود ! درصد تقصیر عابر پیاده در بعضی موارد حتی ممکن است به صد در صد هم برسد ! تخلفاتی که ممکن است باعث تعیین درصد مقصر بودن برای عابر پیاده شود عبارت است از : بی توجهی به خطوط عابر پیاده ، استفاده نکردن از پل عابر پیاده ، بی توجهی به چراغ قرمز خیابان ، ورود ناگهانی به سطح سواره رو و .... نکته ای که در این زمینه بسیار مهم است این است که حتی اگر عابر پیاده مقصر صد در صد باشد باز هم بیمه باید دیه مربوط به حادثه ، نقص عضو و خدای ناکرده فوت وی را بپردازد ، منتها دیگر راننده مربوطه تحت تعقیب قرار نمی گیرد و برای راننده قرار منع تعقیب و یا حکم برائت صادر می گردد . در صورتیکه راننده بیمه نامه معتبر نداشته باشد صندوق تامین خسارات بدنی مسئول پرداخت دیه خواهد بود .


5- نکته ای کوتاه در این زمینه بگویم و آن این است که تشخیص مقصر در حوادث رانندگی بر عهده افسر راهنمائی و رانندگی مربوطه است . اگر به هر دلیلی به نظر افسر اعتراض داشتید می توانید به رای مربوطه اعتراض کنید و اعتراض شما توسط هیاتی 1 نفره از کارشناسان تصادفات رانندگی قوه قضائیه بررسی مجدد می شود . هزینه این کارشناس بر عهده شاکی است و معمولا تا 2 بار نیز می توان به نظر مربوطه اعتراض نمود و برای بررسی اعتراض هیات های 3 نفره و حتی 5 نفره نیز تشکیل می شود که البه با افزایش اعضاء هزینه های مربوطه نیز که بر عهده معترض است افزایش می یابد . بنابراین جز در موارد تصادف های با هزینه بالا به صرفه نیست که زیاد به رای کارشناس اعتراض نمود ! 

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

آدرس سایت پذیرش و نوبت دهی اینترنتی دی کلینیک ابوریحان

بیماری هایی که شامل ازکارافتادگی می شود؟

حقوق بازنشستگی بیمه روستاییان و عشایر چقدر است ؟

پرداخت هزینه عینک توسط تامین اجتماعی

پایه حقوق وزارت کار برای دیپلم و لیسانس و فوق لیسانس و دکترا در سال 1401 چقدر است ؟

پیگیری کد رهگیری مشاغل سخت و زیان آور با استفاده از شماره ملی

پیگیری اینترنتی ازکارافتادگی در کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی

حقوق ازکارافتادگی 1400

مراحل دریافت هزینه عینک از تامین اجتماعی

مبلغ کمک هزینه عینک در سال 1401

موضوعات

نمایش بیشتر