آیا دیه زن با دیه مرد برابر است؟

 1- اعتقادی به نصف بودن دیه زنان نسبت به مردان ندارم . فکر می کنم این قانون برای زمانی بوده است که مناسبات دیگری برقرار بوده است و تازه سیستم زنده به گوری دختران در حال حذف شدن بوده است . مقایسه آن دوران با زمانه حاضر که زنان دوشادوش مردان در تمامی صحنه های زندگی فعالند و در عرصه های تحصیلی و شغلی موفقیت های بی نظیری کسب کرده اند از اساس اشتباه  است . خوشبختانه این روزها این حساسیت به خوبی درک شده است و ملاحظه می کنیم که قدم به قدم در زمینه تساوی در این زمینه قدم بر می داریم ! هر چند حل این مشکل با  مقاومت هایی روبرو شده  است اما همین که بعد از سال ها دیه مرد و زن در تصادفات رانندگی یکسان گردید خود قدم مهمی می باشد و من مطمئن هستم که به زودی این دیه در حوادث دیگر نیز یکسان خواهد شد و به عرصه های دیگر نیز کشیده خواهد شد . با هم این مقاله را مطالعه نمائیم تا اطلاعات بهتری در این زمینه بدست آوریم .


2- دیه زنان که از طریق بیمه شخص ثالث به زنان و یا خانواده آنها پرداخت می گردید تا سال 1387 مطابق با قوانین جزایی محاسبه می گشت . یعنی در صورت فوت و یا نقص عضو و یا هر نوع آسیب دیگری که به زنان وارد می شد ، دیه آن نصف مردان محاسبه می شد اما از سال 1387 قانون 7 ساله ای گذاشته شد که دیه زنان و مردان که از محل بیمه شخص ثالث و یا صندوق تامین خسارات بدنی پرداخت می گردید یکسان باشد . این قانون در سال 1394 پایان می یافت و نیاز به تمدید یا رد آن بود که در آن سال با تصویب مجلس شورای اسلامی و تائید شورای نگهبان به صورت دائمی تمدید گردید و این قانون همیشگی شد . البته دلیلی که برای طرح و تائید این قانون ارائه شد این بود که بعضی از زنانی که متاسفانه در اثر تصادفات رانندگی فوت می کنند سرپرست خانوارند و در نتیجه خانواده آنها پس از فوت شان دچار مشکل می شوند . این استنباط هر چند درست است ولی به راحتی قابل گسترش به تمامی انواع دیه ها مانند دیه بر اثر حادثه های غیر رانندگی و یا دیه به علت قتل می باشد . امیدوارم به زودی این قانون به تمامی موارد فوق توسعه یابد .


3- یکی از نکات بسیار مهمی که در این زمینه همچنان در زمینه دیات حوادث غیر از تصادف رانندگی مطرح است بحث محاسبه دیه حوادث است . طبق قانون مجازات اسلامی در صورتیکه دیه یا ارش آسیب وارده به خانم ها از 1/3 دیه بیشتر گردد نصف دیه محاسبه می شود و اگر از 1/3 کمتر باشد همانند دیه آقایان محاسبه می شود . اما سوال اینجاست که دیه مجموع آسیب  های وارده به اعضای بدن اینگونه محاسبه می گردد و یا دیه آسیب وارده به تک تک اعضاء ؟ یعنی اگر مجموع دیه و ارش آسیب وارده به خانم ها  از 1/3 دیه کامل بیشتر شود نصف می گردد و یا فرضا دیه یک جزء بد ن مانند دیه مو و یا دیه چشم ؟ در این زمینه بین فقها اختلاف است و بعضی به گزینه اول و بعضی به گزینه دوم و البته بعضی هم به هیچکدام و تساوی کامل اعتقاد دارند . در این زمینه خوشبختانه به فتوای مقام معظم رهبری عمل می شود که دیه را صرفا در صورتیکه برای یک جزء بیشتر از 1/3 دیه کامل باشد نصف می دانند و مجموع دیات آسیب های وارده به اعضاء در نظر گرفته نمی شود . در نتیجه در بیشتر مواقع دیه آسیب های وارده به خانم ها و آقایان یکسان می شود و این موضوع خیلی خوب است . نگاه آماری پرداخت دیه توسط بیمه ها نیز این موضوع را تائید می کند .


4- حالا اگر دیه نصف گردید آیا وقعا نصف دیه به زنان و یا خانواده آنها داده می شود ؟ نه مطلقا اینگونه نیست ! توجه داشته باشید  برا ی اینکه دیه نصف گردد باید آسیب بر یک عضو وارد گردد و این آسیب دیه مقدر داشته باشد و توسط یک فرد ایجاد گردد و در یک زمان مشخص ایجاد شود . بنابراین اگر آسیب توسط چند نفر و یا در زمانهای متفاوت و یا بر روی اعضای متفاوت ایجاد گردد مشمول نصف دیه نمی شود . حالا فرض کنیم که دیه نصف گردد ؟ در این صورت مقصر چه از طریق بیمه ای که دارد (مانند بیمه های مسئولیت) یا خودش شخصا باید نصف دیه را بپردازد و نصف دیگر بر عهده صندوق خسارات بدنی خواهد بود . یعنی در هر صورت دیه کامل پرداخت می گردد ولی در دو نصف متفاوت که البته دوندگی های خاص خود را نیز خواهد داشت . بنابراین دیه مرد و زن جز خدای ناکرده در مورد قتل زنان ، در بقیه موارد یکسان شده است و این موضوع مایه خوشحالی است !

در صورتیکه می خواهید وکالت پرونده تان را به ما بسپارید و یا با ما در زمینه بیمه مشاوره نمایید می توانید از طریق

شماره 09333644122 در پیام رسان های ایتا ، بله ، واتساپ و تلگرام به ما پیام دهید.

ما پرونده شما را در سریعترین زمان ممکن انجام می دهیم و در پایان کار و به نتیجه رسیدن پرونده با ارزان ترین مبلغ ممکن از شما هزینه دریافت می کنیم. در صورت به نتیجه نرسیدن پولی نمی گیریم. بنابراین با خیال راحت پرونده تان را به ما بسپارید.

پست‌های معروف از این وبلاگ

حقوق بازنشستگی بیمه روستاییان و عشایر چقدر است ؟

بیماری هایی که شامل ازکارافتادگی می شود؟

پایه حقوق وزارت کار برای دیپلم و لیسانس و فوق لیسانس و دکترا در سال 1401 چقدر است ؟

پرداخت هزینه عینک توسط تامین اجتماعی

آدرس سایت پذیرش و نوبت دهی اینترنتی دی کلینیک ابوریحان

پیگیری کد رهگیری مشاغل سخت و زیان آور با استفاده از شماره ملی

مراحل دریافت هزینه عینک از تامین اجتماعی

مبلغ کمک هزینه عینک در سال 1401

پیگیری اینترنتی ازکارافتادگی در کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی

حقوق ازکارافتادگی 1400

دسته بندی موضوعات

نمایش بیشتر