حق بیمه قراردادهای پیمانی

 1- در مورد قراردادهای پیمانی انواع و اقسام سوالات به وجود می آید که با بررسی بخشنامه 14 درآمد این سازمان به سادگی می توان به آن جواب داد . با این حال چون موضوع از اساس پیچیده است باید در جواب دادن دقت زیادی صورت پذیرد . بحث ، بخث قراردادهای چند صد میلیونی و میلیاردی است که تغییر ضرایب حق بیمه به میزان حداقل 10 درصد تغییرات زیادی در میزان پرداخت حق بیمه به وجود می آورد . با ما همراه باشید تا به یکسری از سوالات در این زمینه پاسخ بگوئیم شاید تعدادی از نقاط کور حل گردد .


2- اصلا ببینیم ماده 38 قانون تامین اجتماعی چه می گوید ؟ بر طبق این ماده که یکی از مهمترین مواد این قانون مترقی است (البته اول مترقی بود و بعد با اصلاحیه های بعضا بی موردی که بر روی آن انجام گردید مانند شیری شد که دو تا دم دارد ولی یال ندارد و یک چشمش هم کور است) در صورتیکه انجام کار به طور مقاطعه به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار گردد ، کارفرما در قراردادی که منعقد می نماید باید مقاطعه کار را متعهد نماید که کارکنان خود و کارکنان مقاطعه کاران فرعی را نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه کند . مسئولیت بیمه کردن با کارفرما است و اگر مقاطعه کار مفاصا حساب بیمه ای از تامین اجتماعی به کارفرما ارائه نکند وی حق ندارد تسویه حساب کامل با پیمانکار انجام دهد و در هر مرحله مبلغی به پیمانکار پرداخت می گردد باید مفاصا حساب بیمه مربوطه نیز توسط کارفرما دریافت گردد . اگر کارفرما در این زمینه دقت ننماید خودش به همراه پیمانکار در این زمینه مسئول است و ممکن است پرداخت حق بیمه یا قسمتی از آن به گردن وی بیفتد .


3- معمولا در مورد ضرایب انواع قرارداد ها بحث می شود و در این زمینه ، ما نیز بارها مطالبی ارائه کرده ایم . اما باید ببینیم که این ضرایط چگونه محاسبه می شود و آیا روش بهتری نیز در این زمینه وجود دارد ؟ یکی از این روش ها این است که میزان دستمزد پرداختی پیمانکار به نسبت کل مبلغ قرارداد محاسبه شده و براساس آن حق بیمه که معمولا 27 درصد است وصول شود ! چون محاسبه نسبت دستمزد به کل کار بسیار سخت بود شعب بیمه موظف شدند که یا از همان ضرائب بیمه ای استفاده کنند و یا از جدولی که به همین منظور تهیه گردیده است و نسبت دستمزد را به کل کار به خوبی نشان می دهد برای محاسبه حق بیمه بهره ببرند . در زمینه نسبت دستمزد به کل کار به صورت مفصل در بندهای بعدی توضیح می دهیم .


4- قراردادهای خرید و فروش اجناس ، مواد و تجهیزات که نیاز به انجام کار اضافی نباشد و موضوع قرارداد منحصرا خرید یا فروش باشد مشمول کسر حق بیمه نبوده و صدور مفاصا حساب بدون وصول حق بیمه بلامانع خواهد بود . همچنین در مورد قراردادهای اجاره انواع ماشین آلات و اتوموبیل در صورتیکه بدون راننده باشد نیز مطابق همین بند برخورد خواهد شد . اما اگر کارگاهی هم قرارداد ساخت و هم قرارداد فروش و نصب داشته باشد با توجه به اینکه قسمت فروش نیازی به پرداخت حق بیمه ندارد ولی به قسمت ساخت و نصب ، حق بیمه می خورد باید این موارد توسط پیمانکار با مدارک کافی تفکیک گردد تا شعبه بتواند میزان حق بیمه مربوطه را محاسبه کند ! اگر این موارد توسط پیمانکار و یا کارفرما تفکیک نگردد به کل قرارداد مطابق با قرارداد ساخت نگاه شده و حق بیمه بر همان اساس محاسبه می گردد . بنابراین به نفع پیمانکار است که به درستی و با دقت این موارد را از هم جدا کند .


5- در صورتی که کارفرما در زمان مقرر لیست بیمه کارکنان خود را ارائه نکند ، تاخیر مربوطه براساس مبلغ مجموع حق بیمه لیست محاسبه می گردد . البته یک تفاوت در اینجا وجود دارد و آن این است که اگر لیست با تاخیری بیش از 1 ماه ارائه گردد و یا بعد از خاتمه عملیات ارائه شود اصلا توسط شعبه دریافت نمی گردد و مشمول جریمه عدم ارسال لیست بر مبنای کل حق بیمه خواهند بود و این مبلغ علاوه بر مبلغ حق بیمه از آنها وصول می گردد . جریمه حق بیمه فقط برای 1 سال محاسبه می گردد و چنانچه در سال بعد نیز پرداخت نگردد اضافه نخواهد شد . جریمه تاخیر تادیه حق بیمه ماهی 2 درصد محاسبه می گردد.


6- چون در زمینه میزان حق بیمه پرداختی یکسری قراردادهای پیمانکاری ابهامات زیادی به وجود آمده است ، سازمان تامین اجتماعی در دستورالعملی اکثریت عناوین قراردادها را با توجه به اینکه تهیه مصالح بر عهده کارفرما باشد یا بر عهده پیمانکار  ، تقسیم بندی کرد و در نتیجه درصد دستمزد را برای هر حالت مشخص نمود . مشخص شدن درصد  به این معنا است که براساس مبلغی که از آن درصد به دست می آید حق بیمه اخذ می شود و معمولا 27 درصد حق بیمه به علاوه 3 درصد حق بیمه بیکاری محاسبه می گردد .


7- از سال 1365 جداول جدیدی در 6 فصل برای تعیین میزان حق بیمه قراردادهای پیمانکاری طراحی شد و جایگرین جدول هایی شد که در بخشنامه سال 1356 به آن استناد می گشت . دسته بندی ها به صورت زیر بود :


  • کلیه امور ساختمانی و عملیات وابسته به آن (ابنیه) که چنانچه هزینه پیمان به عهده و هزینه پیمانکار باشد ضریب دستمزد 30 درصد و در غیر آن چنانچه مصالح پیمان به عهده واگذارنده کار باشد ضریب دستمزد 60 درصد در نظر گرفته می شود . 
  • کلیه رشته کارهای راهسازی اعم از شهری ، خارج از شهر ، روستائی ، راه آهن ، باند فرودگاه ، بندر ، و سد که چنانچه تهیه مصالح به عهده و به هزینه پیمانکار باشد ضریب دستمزد 25 درصد و چنانچه تهیه مصالح به عهده و هزینه کارفرما باشد ضریب دستمزد 50 درصد در نظر گرفته می شود . 
  • کلیه امور مربوط به احداث شبکه آبیاری و آبرسانی و حفر چاه و قنوات که چنانچه تهیه مصالح به عهده و هزینه پیمانکار باشد ضریب دستمزد 25 درصد و چنانچه به عهده کارفرما باشد ضریب دستمزد 50 درصد در نظر گرفته می شود . 
  • رشته کارهای تاسیسات برق و مکانیک ، چنانچه تهیه مصالح و اجناس به عهده و هزینه پیمانکار باشد ضریب دستمزد 20 درصد و چنانچه بر عهده کارفرما باشد ضریب دستمزد 50 درصد در نظر گرفته می شود . 
  • رشته کارهای مرتبط با نفت و گاز ، درصد ثباتی ندارد و بستگی به پروژه مقادیر متفاوت است . معمولا از 50 درصد بیشتر نمی شود و از 15 درصد کمتر نمی گردد . 
  • گروه آخر گروهی است که عنوان قرارداد پیمانی در هیچکدام از 5 گروه بالا نمی گنجد و اصولا گروه عناوین قراردادی متفرقه نام دارد . شامل 66 عنوان می باشد و بین 0 درصد تا 60 درصد تلرانس دارد . مکانیکی بودن یا نبودن و البته اینکه تهیه مصالح بر عهده کدام طرف باشد نقش مهمی در این زمینه بازی می کند . 

در صورتیکه می خواهید وکالت پرونده تان را به ما بسپارید و یا با ما در زمینه بیمه مشاوره نمایید می توانید از طریق

شماره 09333644122 در پیام رسان های ایتا ، بله ، واتساپ و تلگرام به ما پیام دهید.

ما پرونده شما را در سریعترین زمان ممکن انجام می دهیم و در پایان کار و به نتیجه رسیدن پرونده با ارزان ترین مبلغ ممکن از شما هزینه دریافت می کنیم. در صورت به نتیجه نرسیدن پولی نمی گیریم. بنابراین با خیال راحت پرونده تان را به ما بسپارید.

پست‌های معروف از این وبلاگ

حقوق بازنشستگی بیمه روستاییان و عشایر چقدر است ؟

بیماری هایی که شامل ازکارافتادگی می شود؟

پایه حقوق وزارت کار برای دیپلم و لیسانس و فوق لیسانس و دکترا در سال 1401 چقدر است ؟

پرداخت هزینه عینک توسط تامین اجتماعی

پیگیری کد رهگیری مشاغل سخت و زیان آور با استفاده از شماره ملی

آدرس سایت پذیرش و نوبت دهی اینترنتی دی کلینیک ابوریحان

مبلغ کمک هزینه عینک در سال 1401

مراحل دریافت هزینه عینک از تامین اجتماعی

پیگیری اینترنتی ازکارافتادگی در کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی

حقوق ازکارافتادگی 1400

دسته بندی موضوعات

نمایش بیشتر