روش انتقال سابقه بیمه به تامین اجتماعی

 ۵- فرد ذینفع اعم از بیمه شده یا بازماندگان واجد شرایط و یا قیم وی تقاضای انتقال سابقه پرداخت حق بیمه را به صورت کتبی به صندوق جدید ارائه می کند، صندوق جدید نیز تا یک ماه انتقال وجوه حق بیمه یا کسور بازنشستگی را از صندوق بیمه قبلی تقاضا می نماید و صندوق بیمه قبلی، مکلف است حداکثر تا شش ماه از تاریخ تقاضای صندوق بیمه جدید، وجوه قابل انتقال را به آن صندوق منتقل کند.

۶- وجوه حق بیمه و یا کسور بازنشستگی در صندوق های مبدأ و مقصد و مابه التفاوت آنها به شرح زیر محاسبه می‌شود:

الف- صندوق مبدأ: محاسبه وجوه حق بیمه یا کسور بازنشستگی به روزرسانی شده سال‌های قابل انتقال که توسط صندوق قبلی به صندوق جدید پرداخت می‌شود به شرح زیر است:

با توجه به نرخ تورمی اعلامی بانک مرکزی، مجموع کسورات حق بیمه هر سال به روزرسانی شده ضربدر سنوات پرداخت حق بیمه تا زمان انتقال وجه می شود.

ب- صندوق مقصد: آخرین حقوق و مزایای مبنای برداشت کسور بازنشستگی یا حق بیمه در صندوق قبلی یا حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه در زمان تقاضا نزد صندوق جدید (هر کدام بیشتر است) ضربدر تعداد ماه‌های سنوات قابل قبول در صندوق بیمه‌ای جدید.

پ- مابه‌التفاوت بین دو صندوق: عبارت است از اختلاف بین دو رقم جزء «الف» و «ب» این بند.

۷- در خصوص مشمولان بند (۱) این ماده که به سبب تبدیل وضعیت استخدامی، تغییر ساختار سازمانی، انتقال و یا واگذاری، نقل و انتقال انجام می‌شود، صرفاً وجوه حاصل از جزء «الف» بند (۶) به صندوق مقصد پرداخت می‌شود. در خصوص سایر مشمولان بند (۱) و مشمولان بند (۳) پرداخت جزء «پ» بند (۶) این ماده به‌عهده فرد ذی‌نفع می‌باشد.

تبصره- هزینه نقل و انتقال بیش از یک‌بار به صورت اختیاری بر اساس شرایطی است که توسط صندوق‌های مبدأ و مقصد مشخص می‌شود.

۸- از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون، موارد مغایر قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی مصوب ۲۷/۳/۱۳۶۵ و قانون نحوه تعدیل نیروی انسانی دستگاه‌های دولتی مصوب ۲۷/۱۰/۱۳۶۶ و اصلاحات بعدی آن نسخ می‌شود.

۹- آیین نامه اجرایی این ماده ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ این قانون از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.سوال: اگر مبلغ انتقال از کشور برای 6 سال به سازمان تامین اجتماعی مثلا 30 میلیون تومان باشد و برای 6 سال براساس آخرین حقوق بیمه پردازی سازمان تامین اجتماعی بشود 20 میلیون این مابه التفاوت باید به شخص  انتقال دهنده سابقه تعلق بگیرد یا باید 10 میلیون تومان پرداخت کند یا هیچی؟

در پاسخ به سوال شما باید بگویم که اصلا چنین اتفاقی نمی‌افتد و معمولا مبلغی که تامین اجتماعی حساب می کند برای مابه‌التفاوت چندین برابر مبلغی می‌شود که از طرف صندوق به آن داده می شود. همیشه فاصله زیادی بین این دو تا عدد وجود دارد و بنابراین قطعاً شما باید مبلغی پرداخت کنید. اما اگر به فرض محال چنین اتفاق بیفتد که بعید به نظر می رسد با سازمان تامین اجتماعی یا هر صندوق مقصد دیگری هیچ مبلغی به شما پرداخت نخواهد کرد.

جدیدتر قدیمی تر